Accessoires voor regelventielen en aandrijvingen  
 
 
     

 
   
Voorwaarde voor effectief en preventief onderhoud van regelventielen is het integreren van regelventielen in de DCS-technologie. Deze bepaalt de nauwkeurigheid van de control loop en heeft grote invloed op de kosten en de kwaliteit van het eindproduct. Deze interactie is een voorwaarde voor effectief voorspelbaar onderhoud van regelkleppen en draagt bij tot de beschikbaarheid van het systeem.

Slimme klepstandsteller Een mijlpaal in het integreren van veldinstrumentatie en het systeem in de controlekamer is de slimme klepstandsteller van SAMSON. Dit apparaat maakt het mogelijk problemen op te lossen door te communiceren via HART®, PROFIBUS of FOUNDATIONT veldbus protocollen.

De SAMSON productlijn omvat grenswaardeschakelaars, magneetventielen, blokkeerventielen en volumeversterkers. Grenswaardeschakelaars verzenden signalen zodra een vastgestelde waarde is bereikt. Magneetventielen sturen de regelklep onmiddellijk naar een vooraf vastgestelde positie en blokkeerventielen houden het regelventiel in zijn laatste positie in geval van energieuitval. Volumeversterkers versterken het ingangssignaal van klepstandstellers.

SAMSON is wereldleider op het gebied van ventielaccessoires. Als een van de eerste bedrijven introduceerde SAMSON in deze markt de klepstandsteller met digitale communicatie. Door een actieve rol te nemen in het combineren van praktische toepassingen en universitair onderzoek, is SAMSON in de voorhoede van deze technologie gebleven.

 
     
 
(Technische) documentatie SAMSON AG  red arrow
 
       
       
      ©  SAMSON N.V.