Industriële gassen  
 
 
     

 
   
Tijdens productie en distributie van industriële gassen kan de temperatuur dalen tot wel -196 °C. Maar weinig materialen kunnen zulke temperaturen aan. SAMSON beheerst de combinatie van verschillende materialen, temperatuurwisselingen, druktrappen en specifieke flowomstandigheden. In nauwe samenwerking met de gasproducenten hebben wij specialistische know-how vergaard en breiden wij onze expertise voortdurend uit.

In onze cold-box valves voor luchtscheidingsinstallaties zijn de dunwandige verlengde isoleerdelen gemaakt van materialen met lage warmtegeleiding. Dit minimaliseert de uitwisseling van warmte. Een balgafdichting zorgt ervoor dat het cryogenische medium in het ventielhuis blijft. Hierdoor kan het ventiel ook horizontaal worden geïnstalleerd. Daarnaast heeft SAMSON de juiste apparatuur voor PSA-(pressure swing adsorption) installaties.

In gastanks waar gas onder druk is opgeslagen, zorgen onze overdrukventielen en drukopbouwregelaars op betrouwbare wijze voor een stabiele druk als gas wordt getapt. De media 6 verschildrukmeter en het daarbij behorende telemetriesysteem met monitoring op afstand zorgt voor leveringsmanagement.

 
     
 
       
       
      © SAMSON N.V.